Wat is het CLC Arnhem?
Community Learning Center Arnhem

CLC staat voor Community Learning Center. Het CLC is een netwerkorganisatie van verschillende onderwijsbesturen in Arnhem en omgeving.

Onze samenwerking is gericht op leren en lesgeven met ICT; wetenschap & technologie en innovatie, vanuit de gedachte dat we samen meer bereiken en elkaar versterken.

Wij werken aan het opstellen van een gezamenlijke brede, regionale, innovatieve agenda. Hierbij staat de driehoek Opleiden, Onderwijs en Onderzoek centraal; waarbij onze doelgroep de (aankomende) leerkracht is.

CLC Arnhem heeft een iXperium (www.ixperium.nl); dé plek voor de (aankomende) leerkracht, schoolleider, en onderwijsprofessional om geïnspireerd te worden t.a.v. leren en lesgeven met ICT (ICT als doel en middel), anders organiseren van onderwijs en digitale geletterdheid. Het iXperium heeft ook een iXspace; daar richten we ons op Maakonderwijs vanuit wetenschap en technologie.

Meer weten of vragen over CLC Arnhem? Stuur een mail naar: 

Annelies Wiggers
Programmamanager PO CLC
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Missie

Het CLC levert een bijdrage aan onderwijsinnovatie en schoolontwikkeling door het verkennen, onderzoeken en implementeren van vernieuwende toepassingen van technologie bij leren en lesgeven met ICT.

Onderscheidend is de schoolnabije aanpak (door, voor en met (aankomende) leerkrachten) waarbij regionale partijen expertise, ervaring en voorzieningen bundelen.

De driehoek Opleiden, Onderwijs en Onderzoek is de gezamenlijke grond en uitgangspunt voor de samenwerking.

Visie

In haar visie richt het CLC zich op de volgende elementen:

  • Recht doen aan verschillen tussen leerlingen;
  • Het werken aan een leven lang gepersonaliseerd leren in een door technologie ondersteunde sociale leeromgeving;
  • Creëren van een stimulerende omgeving voor onderwijsinnovatie waarmee de innovatiekracht in de scholen en hun directe omgeving zal worden versterkt;
  • Het inrichten van een omgeving die nieuwsgierigheid en een onderzoekende houding stimuleert t.a.v. innovaties en leren en lesgeven met ICT en die bijdraagt aan het beschikbaar maken van getoetste en bewezen interventies en methoden.
Deelnemers